joi, 31 mai 2018

Este Nevoie Imperativa De Dezvoltare Personala

        Ce vrea fiecare om de pe planeta asta in proportii diferite ce-i drept, dar aceleasi patru lucruri? Eu cred cu tarie ca este vorba de finante, dragoste, stil confortabil de viata, totul pe baza unei sanatati ireprosabile. Vin impreuna acestea sau le realizez pe rand? Una o influenteaza pe cealalta? Care trebuie bifata prima data?

      Sanatatea o luam de-a gata mai ales cand suntem tineri si mancam ce vrem, bem multe beri sau cateva shot-uri pe noapte in club sau petreceri, dormim cat vrem, fumam ca asa e social, iarna ne imbracam subtire si sexy ca sa aratam bine si nu ne intereseaza oasele si articulatiile, si corpul nostru rezista bine, deocamdata...eu unul actionez exact pe dos pentru ca am peste 30 de ani si vom considera sanatatea bifata si o lasam pentru alte articole medicale.

       Cu care dintre urmatoarele: finantele, dragostea sau un stil de viata confortabil incepem mai intai? Aici las un rand liber sa te stimulez sa-ti raspunzi si dupa care revin la tine...

        Pentru mine personal este un stil de viata confortabil, adica mai exact o viata organizata si satisfacatoare cat mai independenta de bani, dar sincer a venit si vremea focusarii, si pentru mine, pe bani multi. Imi croiesc stilul de viata si apoi cand vin banii foarte multi, "colorez" stilul meu de viata deja format cu lucruri dragute si eventual scumpe, ca nu-i asa, "dai un ban, dar stai in fata".

​        De ce am lasat dragostea la urma...? De fapt a fost prima de care m-am ocupat serios si a venit vremea intre timp pentru celelalte. Dar stiti ce este incredibil de interesant...? Toate au un numitor comun adica Abundenta. Mi-am dat seama ca esenta dezvoltarii personale are legatura cu a-ti da voie sa primesti. Suna ciudat, dar daca este un motiv pentru care nu avem ce vrem, acela este ca la nivel subtil blocam fluxurile de bunatati pe care ni le dorim...ciudat, nu-i asa? Este o parte a noastra neintegrata..., e ca un virus de calculator..., dar este ok pentru ca avem nevoie de misiuni serioase in viata noastra si se leaga de lucrurile de mai sus.

        Ajung sa am o fundatie solida in spatele banilor, o structura mentala rezistenta care sa domine forta aceea incredibila a banilor multi..., dar in acelasi timp accept total faptul ca banii sunt o resursa pentru dezvoltarea sanatoasa a stilului de viata din prezent cat si pentru o dragoste fara griji materiale si aici intram in zona in care cele patru capitole se intrepatrund armonios.

         Toate cele enumerate mai sus se sustin una pe cealalta de la un anumit nivel in sus, dar pentru absolut primul pas, sa incep serios munca cu toate odata e coplesitor, asadar care sunt prioritatile mele, care e capitolul cu care incep indiferent ca e considerat primitiv ( ex. doar cautarea banilor (parte a bunastarii), doar sexul (parte a dragostei)), care e motivatia mea cand ma trezesc dimineata cand nu am chef de absolut nimic, care e motivatia de a-mi incepe fiecare zi chiar si atunci cand lumea in care traim pare absurda? Exista ceva acolo care ma stimuleaza, care e "Specificul" meu?

         Alege ordinea celor patru capitole pentru tine si pune un "clasament" cu ele aici, acum cat esti la acest articol fara amanare si te vei simti mai bine, garantat. Un secret este sa ne apucam de cate una la intervale de timp pe care le alegem noi, de exemplu aleg dragostea si focusez pe ea 3 luni si celelalte 3 domenii raman in atentia secundara dar nu le abandonez de tot, fac ceva acolo cat de mic si pentru ele in paralel.

         Concluzia e ca viata este complexa si interesanta, e ca un ghem cu mai multe fire si prima data gasesc primul capat si trag de el. Descopar ce imi rezerva viata, iar apoi pe parcurs sunt vigilent si gasesc si alte “capete de fire” de care trag de de asemeni. De aici mai departe le combin armonios, in timp, in functie de amprenta mea personala. Unde gresesc ceva, refac in alt mod fara sa ma simt vinovat si nu uit ca farmecul vietii il reprezinta Procesul in sine. Rezultatele mici de pe parcurs sunt condimentele si dau o nota de final. Mult spor si pun si eu umarul!

         Daca ti-a placut articolul sau daca vrei noutati de la mine, te poti abona pe email aici