joi, 5 mai 2016

Cum Sa Ne Detasam De Lucrurile Nesemnificative Care Ne Afecteaza Puternic in Prezent


  Acest subiect este foarte interesant deoarece este in natura umana sa ne atasam de cineva sau ceva anume, doar simplul sentiment de izolare ne produce o senzatie de gol inauntru.

     Suntem atasati de multe lucruri in viata. Mi s-a intamplat sa ma uit la anumite evenimente din trecut si sa-mi zic: “ce mult imi placea evenimentul sau lucrul acela si ce mult insemna pentru mine, dar acum n-ar avea nici o putere asupra mea de-ar fi sa se repete…Daca aveam atunci mintea de acum ce bine mi-ar fi fost, as fi ajuns departe!”


     Adevarul este ca mi-a placut ceva din trecut si acum nu-mi mai place pentru ca deja a fost “asimilat” in personalitatea mea si a fost creata treapta pentru a ajunge mai sus la ceva diferit si mai interesant.

   Discernem mai atent in ce si cine investim atentia si energia noastra, dar este musai sa investim totusi in ceva anume aceasta energie a noastra de care suntem foarte tare atasati, ca doar e a noastra. Doar pe termen scurt putem sista orice forma de investitie emotionala spre a ne proteja de suferinte si a economisi resurse, dar pe termen lung acest lucru ne izoleaza si ne adancim si mai mult in alte suferinte mai periculoase decat cele initiale.

     Iubirea, unii aleg sa nu o manifeste in exterior, cand noi ca “fiinte vii” suntem “obligati” s-o investim in ceva. Iubirea este o forma de energie emotionala, ea a fost creata sa circule pentru a pastra o comunicare sublima cu cei apropiati, asemanatori, cu cei in care ne regasim. Regasirea aduce cu sine o forma de acceptare, un motiv adesea invocat in dezvoltare personala.

     Viata poate fi vazuta ca o asezare de trepte una dupa alta, care ne conduc catre ceva „la nivelul urmator” si pe care nu o putem intui inca de pe acum, cand vom ajunge acolo la acel ceva, uitandu-ne inapoi o sa exclamam: “Are sens totul ca s-a intamplat asa!”

    Viziunea noastra ne duce catre puncte mai inalte, dar detaliile le constietizam cand trecem cu mintea si trupul prin cumulul de experiente intermediare. Asezam treapta dupa treapta, iar cand obosim ne odihnim bucurosi pentru ce am realizat.

    Indemnul meu este sa asezam treapta dupa treapta, chiar daca ele nu se termina niciodata. Atasamentul de un anumit sfarsit previzibil ne poate linisti la un anumit nivel, dar nu uitam ca ne putem detasa si elibera usor-usor daca inlocuim treptat “Sfarsitul” cu o “Dezvoltare Continua” si „Celebrarea Victoriilor Mici”…


   Cand „gafaim” ne oprim si cand viata noastra pare ca stagneaza, ne odihnim! Cautam un motiv cat de mic ar fi el pentru o celebrare si „adunam” energie pentru o noua pornire pe drumul nostru.


    Concluzie: ne deschidem inima catre noi experiente mai mici sau mai mari fiecare dupa „tolerantele proprii”, ne dezvoltam incercand lucruri noi si perfectionandu-le pe cele deja acumulate…


   Daca ti-a placut articolul sau daca vrei noutati de la mine, te poti abona pe email aici