vineri, 25 martie 2016

Foarte Important Despre Relatiile Personale

       Vreau relatii de calitate, sau altfel spus persoane de calitate in jurul meu. Chiar daca nu imi plac prietenii sau persoanele din jurul meu, ele ma reprezinta pentru ca nu degeaba stam unii pe langa altii, ci pentru ca ne potrivim.

       Daca nu imi plac prietenii mei in intregime, inseamna ca nu ma plac pe mine insumi in totalitate, de fapt, daca ii resping atunci ma resping pe mine insumi, daca nu ma pot distanta de ei, atunci nu pot produce inca schimbare in interiorul meu. Asta imi doresc eu, o varianta a mea mai sofisticata si simpla prin eficienta in acelasi timp.

​       Cum o obtin? Ma cunosc intai cine sunt alegand, in general, un reper sanatos (o alta persoana sau mai multe) fata de care incep raportarea mea personala. Ma uit in viata mea reala cotidiana, pe internet si tv si imi aleg ce e mai bun ca si modele.

       Cum oamenii nu sunt perfecti in toate, ci doar pe anumite segmente din viata, imi aleg de la mai multi oameni ce au ei mai bun si copiez in comportamentul meu. Observ in timp daca mi se potriveste si daca pot integra in personalitatea mea, daca nu, atunci in mod natural voi abandona acele comportamente.

       Viata este un “laborator” de experimente si e un fel de joaca de adulti, adica cu alte cuvinte poate fi tare amuzant. Persoanele cele mai mature, integrate, cu experienta, fericite, satisfacute, implinite etc., au deprins acest joc exersand si reusesc sa colaboreze cu orice alt tip de persoana pe probleme mai ample sau mai simple, mai complexe sau mai banale, sa petreaca mult timp impreuna sau sa-si zica doar “buna ziua”...

       Daca ti-a placut articolul sau daca vrei noutati de la mine, te poti abona pe email aici