vineri, 25 martie 2016

Ce Activitati Adoram Pe Lumea Aceasta

         Eu cred ca omul este un produs complex care a fost construit si ajustat in milioane de ani de experimente si incercari si de aceea reprezinta ceva remarcabil. Daca ne observam pe noi insine si mediul inconjurator ne putem imbogati mult, in orice fel imaginabil.

     Lumea inconjuratoare, Universul exterior material cat si Universul interior al sufletului uman sunt structurate dupa un set de reguli si legi, atat de numeroase din cauza complexitatii Universului, ca mintea omeneasca le percepe ca pe un haos, cu alte cuvinte Universul este o structura organizata asa de ampla ca bulverseaza si haotizeaza mintea umana care vrea s-o inteleaga si s-o “cuprinda” in integralitatea sa.


     Tind in mod natural spre maturitatea psihologica si gasesc interesante urmatoarele componente din stilul meu de viata: finantele, parteneriatele, familia, fitness-ul (forma fizica), prietenii, calatoriile, spiritul antreprenorial general aplicat pe stilul meu de viata.


       In primul rand stabilesc domeniul meu de interes din prezent (poate fi unul din cele 7 prezentate mai sus sau altceva care ma motiveaza pe moment), care ma face sa imi incep pozitiv ziua cand ma ridic din pat, ma focusez pe el, citesc si ma informez, experimentez in realitatea fizica noile practici imprumutate de la altii sau inovate chiar de mine, le implementez in viata mea, dezvolt o serie de ganduri si emotii legate de aspectele noi gasite si constientizate.


      Un factor foarte important aici este puterea mea de a ma concentra pe un anumit lucru interesant, ceea ce-mi da un soi de forta interioara care se acumuleaza in timp. “Deschid” internetul si aflu detalii suplimentare si interesante despre el si asa mai departe o pot tine multe zile, saptamani sau luni descoperindu-l din ce in ce mai mult. Dupa acest exercitiu de durata, observ ca putini stiu atatea lucruri despre acel lucru ca si mine si ca sa imi pot dezvolta continuu cunostintele mele, caut grupuri, comunitati sau indivizi pe internet specilizati pe aceasta tema, cu care fac schimb de informatii si entuziasm. In timp devin expert.


     Daca acest subiect inceteaza sa ma intereseze, schimb pe altceva care devine acum, in prezent interesant si reiau procesul.


      Acesta este mecanismul simplu prin care un om devine bun in ceea ce-i place, isi poate trai satisfacator in felul acesta toata viata si astfel poate produce multumit banii de care are nevoie cautand in permanenta piata pe care sa-si vanda produsul sau...

       Daca ti-a placut articolul sau daca vrei noutati de la mine, te poti abona pe email aici