vineri, 25 martie 2016

Cuvinte Puternice

            Am ales cateva cuvinte si expresii definitorii pentru caracterul uman si am rugamintea sa iti alegi macar sapte cuvinte sau expresii care rezoneaza mai puternic in mintea ta. Dupa aceea le poti pune pe telefonul tau sau undeva "la vedere” unde sa-ti “arunci ochii” destul de des pe ele. Insoteste-le, daca iti face placere, pe fiecare, cu o propozitie in care scrii o amintire sau un vis personal. Am adunat cuvintele cele mai puternice din punctul meu de vedere, asa ca zambeste citindu-le:

  regenerare, relaxare, discernământ, sinceritate, integritate, autonomie, identitate, demnitate, respect de sine, diferenta de opinie, perseverență, maturitate, standarde personale, umor, altruism, asertivitate.

Respingere, umilire, tradare, frustrare, blocaj, ridicol, manipulare, contradictie, abuz, disfunctional, represiune, ipocrizie, ezitare, cruzime, degradare, rana, deceptie, pacalire, rebel, hipercritic.

       Expresii si cuvinte intr-un limbaj popular pe care le intalnesti des in grupurile sociale si familie:
  hotărâre, initiativa, minte aerisita, alegere, deschis la minte, spirit de observaţie, prezenta de spirit, bun simţ, timpul le rezolva pe toate, trezit la realitate, simţul realităţii, a fi în apele tale, aduna-te, cu picioarele pe pământ, firi asemănătoare, plasture pe orgoliu, a sta pe gânduri, mi-ai rănit orgoliul, iţi ţin pumnii, minte agera, gândeşte in picioare.

        La sfarsit dar poate cele dintai, cuvinte foarte usoare, uzuale, clare in aparenta dar care fac trimitere la locuri foarte diferite din cadrul mintii umane, in functie de gradul de dezvoltare personala al individului. Sunt cuvinte folosite des in cartile de dezvoltare personala, dar care produc confuzie in sensul in care iau o forma diferita in mintea ascultatorului, de la individ la individ, in functie de experienta personala de viata:
  control, libertate, conducere, comportament, memorie, comunicare, loialitate, incredere, social, natural, practici, obiceiuri, aventura, introvertit, extrovertit, actiune, concentrare, creativitate, intuitie, fler, flexibilitate, anticipare, rabdare, precautie, curaj, competente.

       Alege-ti macar sapte cuvinte sau expresii si ataseaza-le amintiri sau visuri, “jucandu-te” constructiv cu mintea ta…