vineri, 25 martie 2016

Identifica cu Acuratete Caracterul Oamenilor si Firea Lor

     Ai auzit zicalele: „cine se aseamana se aduna” si „contrariile se atrag”?


       Ele sunt in aparenta contradictorii, dar pot garanta ca sunt adevarate in acelasi timp si acest lucru e posibil din cauza faptului ca sunt aplicabile concomitent unor “niveluri” diferite ale mintii umane.

      „Cine se aseamana se aduna” se refera la faptul ca oamenii cu aceeasi viziune asupra vietii, acelasi grad de maturitate, aceleasi valori, aceleasi pareri si idei la care tin, acelasi grad de experienta, se simt legati intre ei, se aduna impreuna in cluburi, in comunitati, grupuri, se distreaza in aceleasi locuri, au aceleasi pareri despre familie, copii, munca, distractie etc.

      Acesta e criteriul principal dupa care se realizeaza relatiile de cuplu si prietenie si parteneriatele si in acelasi timp motivul pentru care copiii deveniti maturi si parintii lor ajung cateodata sa nu se mai inteleaga deloc.

   “Contrariile se atrag” se refera la partea temperamentala, “firea omului”, cu care ne nastem , care este un soi de „lentila” si cu care percepem realitatea cand lucrurile in viata nostra se intampla la o viteza relativ mare, este nivelul urmator peste instincte unde timpul de reactie este cel mai scurt.

    In mod natural temperamentele opuse se atrag, combinatiile ar fi melancolic cu sangvinic si coleric cu flegmatic.

      “Firea noastra” se dezvolta in primii ani de viata si samanta sa este “pusa” in mintea noastra dinainte de nastere si nu poate fi schimbata, ci doar atenuata pe parcursul vietii.


      „Contrariile se atrag” se refera de asemenea si la partea instinctuala si duala feminin-masculin, care este polarizata, ce dezvolta o mare atractie intre cele doua parti.


       In final, toate acestea ma duc la gandul ca suntem animati de forte de atractie care au moduri de manisfestare aparent contradictorii, dar sunt menite sa ne tina uniti...


       Daca ti-a placut articolul sau daca vrei noutati de la mine, te poti abona pe email aici